AUGUSTE PICCARD: ADRENALINA VERTICALELOR

Auguste Piccard a avut în total 27 de ascensiuni, stabilind numeroase recorduri. Cea mai înaltă cotă atinsă a fost de 23 000 m.

AVICENNA - PRINCIPE AL TUTUROR MEDICILOR

Fire curioasă și inteligentă, Avicenna a intuit cum poate sistematiza toate cunoștințele sale din medicină, toată practica sa bogată, desăvârșită în numeroase călătorii, prin tratarea pacienților.

EVANGELISTA TORRICELLI – GENIUL RENAȘTERII TÂRZII

Abilitatea sa de a șlefui lentile de sticlă impecabile și de a construi microscoape cu lentilă sferică îi asigurau un profit substanțial, ce îi permitea să experimenteze și în alte domenii.

LINCOLN — MARELE PREȘEDINTE INVENTATOR

Când unul dintre copii a mers pentru prima dată la școală, Lincoln a adresat o scrisoare profesorului fiului său, devenită faimoasă. „Învățați-l că e mult mai onorabil să eșueze decât să trișeze”

LAVOISIER — REVOLUȚIONAR ÎN CHIMIE

El a transformat chimia din disciplină descriptivă, mistică, în știință exactă, modernă, și, asemeni lui Newton pentru fizică sau Copernic pentru astronomie, a devenit părintele chimiei. Un revoluționar în știință, sacrificat de o revoluție socială.

GAMOW — DE TREI ORI „NELAUREAT” AL PREMIULUI NOBEL

În orășelul studențesc din Boulder cea mai înaltă clădire este numită Turnul lui Gamow – o aluzie la culmile științifice, pe care le-a atins, dar, poate, și la înălțimea sa neordinară.

Subscribe to RSS - galeria Minervei