AM VISAT UN IEPURAȘ

Odată am văzut-o în somn pe bunica lângă un pârăiaș, la izvorul din Vălcică. După ce i-am povestit visul, ea s-a luminat la față, spunându-mi că asta e sănătate. 

ACEEAȘI ELENA

Aflându-se încă în băncile școlii, Elena nu ocolea să se destăinuie că vrea să se facă profesoară de matematică, să-i învețe pe elevi știința științelor.

BRIGEAGUL

L-a curățat ușor cu mănușa ca pe o bijuterie și, după câteva eforturi, lama s-a lăsat închisă. A mai tras o privire spre el și l-a dosit în rucsac.

ACELEAȘI FLORI

Plecînd de acasă, în geanta cu merinde, mama îmi punea grijuliu și cîte un buchețel de flori. Nu-mi amintesc să le fi dăruit vreunei fete, fiindcă pînă la oraș ele se ofileau...

PAPAGALUL CU MIROS RAFINAT

Odată fata l-a sunat pe taică-său la serviciu, spunîndu-i în bocete că bietul papagal, după o plimbare prin casă, s-a retras pe neașteptate în colivie și, lăsîndu-se pe o parte, abia răsuflă cu ciocul larg deschis. Părintele a revenit de urgență acasă și a fugit cu pasărea la cea mai apropiată clinică veterinară. Ghinion însă, pe masa medicului ea și-a dat ultima suflare. După o intervenție chirurgicală, în stomacul papagalului a fost găsită o... gumă de mestecat, pe care îndrăgostita de păsări exotice, după ce o mestecase în gură, o lăsase pe un șervețel pe pervazul ferestrei.

ICONIŢA

Veronica, fiica unei colege de facultate, abia spre seară şi-a amintit că maică-sa a rugat-o să ia zece lei din portmoneu şi să cumpere o pîine şi jumătate de kilogram de zahăr. Tot atunci a aruncat romanul, a pus mîna pe portmoneu şi într-o fugă a ţinut-o pînă la cea mai apropiată alimentară de la Poşta Veche. Se sfîrşise ziua de muncă şi era mare îmbulzeală, dar a avut noroc şi de pîine, şi de zahăr.

UNICUL NOROCOS

SCRISORI, CĂRŢI ŞI ARME

În casă erau scrisori, peste tot – pe o masă, pe altă masă, pe un pat, pe alt pat, pe pervaz, pe noptieră, în sufragerie... Scrisori sosite de cîteva zile, de o lună, de cî-teva luni, de un an, de ani şi ani.

Subscribe to RSS - rectificare