DUNĂREA DIN FAȚA CASEI MELE MI-A PREDESTINAT MAREA POEZIE

Orizontul pe care îl vedeam din fața casei noastre îmi întindea dinainte alt cer și întotdeauna vream să ajung acolo: mi se părea că se întinde un cort mare, dar, de fapt, la o azvârlitură de băț se afla România, iar eu eram mereu cu ochii într-acolo.

CAPUL GHIDEAZĂ MÂINILE (De vorbă cu Gheorghe VICOL, șeful secției Combustiologie, Spitalul Clinic Republican pentru copii Emilian Coțaga)

Copiii se accidentează atunci când sunt încălcate trei reguli de bază: supravegherea constantă a copilului; securizarea casei; renunțarea adulților la unele comportamente periculoase pentru copil.

AM REUȘIT SĂ MENȚIN O ATMOSFERĂ ARTISTICĂ SĂNĂTOASĂ

Sigur că muzica este natură, precum natura este o muzică. S-ar putea presupune că dragostea mea față de muzică a izvorât din dragostea față de natură. 

LUMEA DE MÂINE VA ARĂTA AȘA CUM NE CREȘTEM AZI COPIII

Relația părinte-copil a fost și este cea mai importantă verigă în formarea unei personalități. Dacă am face o asociere a copilului cu pomul, această relație constituie rădăcinile…

CÂND LUTUL ÎNCEPE SĂ PRINDĂ VIAȚĂ

Jocul mâinilor în procesul creației m-a urmărit de mic, iar acest lucru îți dă senzația că tu poți fi făuritorul propriei vieți, modelând căile ei întortocheate cu multă muncă, răbdare și iscusință vegheate de Cel de Sus.

LUMEA S-A SĂTURAT DE LUCRURI ABSTRACTE, VREA LUMINĂ ȘI LINIȘTE

Omul de creație trebuie să știe că lenea ucide ta-lentul. Când ți-a venit inspirația, apucă-te de lucru, iar muncind mereu – inspirația nu te va părăsi.

BUSINESSUL ESTE MUNCĂ ÎN ECHIPĂ

Bogăția unui om nu întotdeauna poate fi calculată în bani. Uneori, poți avea bani pentru o cafea și să fii fericit, alteori, poți avea toți banii din lume și să fii nefericit.

MUZICA NE-A FURAT, DAR NE-A ȘI AUREOLAT COPILĂRIA

 Ne dedicam în totalitate instrumentelor, de la șase dimineața până noaptea târziu, în timp ce colegii fugeau pe afară, jucau fotbal ș. a.

VOCEA MI-A CROIT DESTINUL

Un artist trebuie să se dedice sincer și cu aceeași forță pe orice scenă a lumii, fie că e vorba de Viena, La Scala, Metropolitan, dar și de Opera din Chișinău, București – oriunde te duce viața trebuie să ții cont de scopul nobil pe care îl are meseria pe care o faci...

OLIMPICII SUNT EROI NAȚIONALI

Menirea sportivilor este de a contribui la formarea imaginii statului în lume, alături de oamenii de creație, care promovează cultura noastră pe arena internațională…

Pages

Subscribe to RSS - nimic altceva