Rubrica sustinuta de: 
Daniela PREASCA

ANI DE AUR

Eram la grădiniță, probabil, când am auzit prima dată despre cei șapte ani de-acasă. Eu pe cei șapte ani, propriu-zis, nu îi împlinisem încă și mă simțeam oarecum stânjenită și ofensată, deoarece nu puteam să mă iau de mână cu cei mai mari decât mine. Ajunsesem apoi la șapte ani și totul parcă revenise la normal, eram și eu

CONDUITA LA BUNICI

Bunicii sunt o comoară de înțelepciune. Ei cunosc semne despre ploi, friguri, vânturi...

A FI CREATIV

Creativitatea este puterea de a conecta ceea ce aparent este neconectat. (William PLOMER)

Sunt mai multe căi de stimulare și dezvoltare a creativității:

1. Rezervă resurse de timp, de bani, de spațiu și identifică profesorii potriviți acestor activități.

2. Creați atmosferă în casă, dar și în propriul interior pentru creativitate.

3. Atunci când cre-ați, să aveți libertate și autonomie în toate. Chiar dacă vă dirijează un profesor, argumentați alegerea culorilor, a liniilor sau a formelor proprii.

A ÎNVĂȚA SĂ ÎNVEȚI

Elevii își construiesc o înțelegere mai profundă a conținuturilor, atunci când pot prelua controlul asupra propriei învățări,

COMUNICAREA ÎN LIMBA MATERNĂ

Am impresia că dacă uiți limba nativă, o uiți pe mama, uiți cel puțin trei sute de ani din istoria strămoșilor tăi, uiți propria proveniență.

DIN STRĂBUNIC — ÎN STRĂNEPOT

Un viitor frumos și luminos va depinde de împăcarea cu trecutul, de recunoașterea părinților și strămoșilor, de respectul față de acele persoane care te reprezintă ca rudenie.

ÎNTRE NOI, FETELE, ȘI DESPRE VOI, BĂIEȚII

Nu mai amînăm subiectul sexualității pentru voi, copii și adolescenți, el fiind unul dintre cele prioritare în procesul de cunoaștere a lumii sau, și mai important, în procesul cunoașterii de sine. Aparținem speciei umane și e firesc să cunoaștem cît mai multe despre evoluția, dezvoltarea și înmulțirea noastră. Regula de aur, atunci cînd tratăm aceste subiecte, este să învățăm lucrurile potrivite vîrstei fiecăruia.

CE VA ZICE LUMEA?

Timpul, emoțiile și efortul le vom folosi la creșterea sufletului nostru și nu la construirea de imagini false pentru Lume.

 

 

 

 

 

 

DESCHIDE UȘA, CREȘTINE!

 

 

 

 

BUNĂTATE NECONDIȚIONATĂ

Lumina din ochii noștri va lumina sufletul nostru, în primul rînd, și apoi va umple inimile celor din jur. Acesta este pasul premergător la bunătate.

 

 

 

 

Pages

Subscribe to RSS - cei șapte ani de-acasă