PĂSTRAŢI FAMILIA, CELULA PRINCIPALĂ A SOCIETĂŢII

Făceam şotii, bazaconii, vorba lui Creangă, ca să avem ce ne aminti toată viaţa. În primul rând, raidurile prin grădinile gospodarilor. Cireşe, mere, pere, harbuji, zemoşi. Principalii eroi erau cei care se furişau în aşa fel, încât nici stăpânii, nici javrele lor nu-i simţeau. Şi încă ne mai mirăm de ce în Moldova se fură atât de mult, atât de sălbatic?

AMINTIRE GALBENĂ, CARE, DE FAPT, ERA VERDE

O AMINTIRE DE ASTĂ-VARĂ

Am prins curaj și l-am sunat pe tata peste multă vreme, rugându-l să ne dea poza cu pricina, făcută de fotograful ambulant. Tata șovăia..

TRENUL CU UN SINGUR CĂLĂTOR

Dacă mă întreba cineva pe atunci cine sunt cei mai fericiți copii, le răspundeam fără ezitare că sunt cei care locuiesc lângă școală. 

DANS TRADIŢIONAL

CINE JOACĂ BĂSMĂLUŢA

Dacă stau bine să mă gîndesc, cred că am văzut batista şi în alte ipostaze, uneori ciudate, toate avînd legătura cu diferite superstiţii: băbuţele îşi leagă banii sau cheile în băsmăluţă; bătrînii, mai ales, fac nod la băsmăluţă ca să nu uite ceva; a flutura batista în faţa unui mijloc de transport este un semn de avertizare, drum deteriorat sau accident; copiii o folosesc drept broboadă pentru pisici; semn de carte; cu batistele se fac vrăji etc.

Subscribe to RSS - ce-a fost n-a trecut