calea spre Olimp (concursul de fotografie)

OOP! MOMENTUL

Azi orice copil face poze, doar că mai puțini surprind cu camera de luat vederi ceva inedit. Cu siguranță arta fotografică ne poate pune pe tavă imagini uluitoare, care ne pot cuceri sau înfiora. Un fotograf bun va ști mereu cum să fascineze sau să uimească, chiar și pornind de la banalul cotidian. Fotografia e pasiune care, în cadrul revistei NOI, cuprinde din ce în ce mai mulți participanți. Aceasta ne-o demonstrează numărul de poze care vin pe adresa redacției pentru concursul de fotografie. Prezentăm în continuare numele autorilor celor mai inspirate fotografii de la ediția 2018–2019 a concursului fotografic:

Aliona CAZACU, 18 ani, Hagimus, Căușeni;

Taisia TALPĂ, cl. a X-a, Bălănești, Nisporeni;

Aurica LUPUȘOR, 18 ani, Cobani, Glodeni;

Ionuț CAZACU, 14 ani, Căușeni.

Felicitări!   

Câștigătorilor li se oferă Albumul de familie al Parteneriatului Estic, donator: Uniunea Artiștilor Fotografi din Republica Moldova sau Albumul–biobibliografie Anotimpurile neamului de Mihai Potârniche (Editura ARC), donator: Mihai Potârniche.

Fotografia nu e ca pictura; există o fracțiune de secundă de creativitate. Ochiul tău trebuie să vadă compoziția ca o expresie a ceea ce îți oferă viața și tu trebuie să intuiești când să declanșezi aparatul. Acesta este momentul de creativitate al fotografului... Oop! Momentul! Dacă l-ai ratat, e pierdut pe vecie! Astfel definește arta fotografică maestrul Henri Cartier-Bresson.

Trimiteți-ne lucrări originale, digitale sau pe suport de hârtie, alb-negru sau color, și nu uitați să indicați numele, prenumele, vârsta și adresa completă.

Următorul bilanț al concursului fotografic îl vom face în numărul 10, 2020.

NOI