pauză de gîndire

ÎN AȘTEPTAREA LUI MOȘ CRĂCIUN

Ce poate fi mai frumos decât o reuniune de familie într-o atmosferă caldă la masa de sărbătoare? Ce ne poate bucura mai mult decât feeria nopților de iarnă, atunci când acele ceasornicului anunță venirea colindătorilor, iar în casă se simt mirozna de brad și aroma cozonacului? Sărbătorile de iarnă știu să ne creeze stări și emoții desăvârșite, motiv pentru care le așteptăm întotdeauna cu sufletul la gură. De ce sunt așteptate sărbătorile iernii, au ales să ne răspundă elevii clasei a VI-a de la LT N. Casso din comuna Chișcăreni, raionul Sângerei.

 

Alexandrina NANI: De Crăciun primim cadouri, așteptăm iarna ca să mergem cu colindatul, cu uratul. Aștept cu nerăbdare Anul Nou, fiindcă toată familia se adună la masă, vin toate rudele de peste hotare, mai ales tatăl meu. Iarna este și ziua bunicii mele.

Mădălina USTUROI: Sărbătorile de iarnă sunt cele mai fru-moase. Eu nu le aștept pentru cadouri, bani sau alte lucruri materiale, ci pentru momentele de neuitat alături de familie. 

Mădălin ȘUȘU: Aștept cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, deoarece vreau să mă duc într-o vacanță în munții Carpați.

Ariadna VITU: Sărbătorile de iarnă au puterea de a-mi trezi amintirile pe care le-am adunat peste ani, sunt acele scântei ale sufletului care mă fac să fiu mai bună, mai darnică.

Maria TRINCA: Iarna nu este decât o lume albă de catifea, care ne permite să ieșim cu prietenii, să facem oameni de zăpadă, să ne dăm cu sania pe un derdeluș. Sper că și de această dată iarna să aducă fericire, bucurie și iubire în familia mea.

Victoria SPÎNU: Crăciunul este sărbătoarea mult-așteptată de mine. Portocalele, săniușul și vacanța de iarnă sunt lucrurile pe care le aștept cu nerăbdare. Și da, desigur și pe Moș Crăciun.

Nicoleta BALTAGA: Fiecare an începe într-o zi de sărbătoare, atunci când familiile se adună de peste mări și țări. Eu aștept iarna, pentru că îmi plac tradițiile de Crăciun, când ne strângem cu toții la masa plină de bucate și realizăm cât de norocoși suntem că avem o familie.

Nicola GOLBAN: Cel mai mult vreau să vină mama din Italia,
iată de ce aștept cu nerăbdare sărbătorile de iarnă.

Valeria BEȚIVU: Fiecare sărbătoare are o magie a sa, pentru că reunește familiile la un loc. Anul Nou aduce mereu bucurie, încântare și speranță.

 

Lucia STEGARESCU
Chișcăreni, Sângerei