Îmi vine să strig și să-mi aud ecoul. Să țip și să merg împleticită spre curcubeu. Să merg în genunchi și să plâng, să nu fiu însoțită și nici căutată. Mă cuprinde dorința de a mă așeza noaptea lângă tulpina unui copac, meditând și având în spatele gândurilor cântecul greierului. Dacă aș putea, m-aș strânge în brațe.

Mă simt ca o oglindă spartă și lipită. Fiecare bucată ar tăia mâna sau sufletul celui ce ar atinge-o. Orice parte ar semnifica ceea ce ascund de ani de zile. Ceea ce se cunoaște despre mine sunt doar amănunte culpabile profunde și poate că false. Zbor într-o perfecțiune greu de descris. Îmi cunosc limita, o simt. Nu trebuie să fiu în vreun fel anume. Sunt așa cum sunt, diferită și plină de teamă. Pur și simplu avem în comun doar faptul că respirăm. Cât despre tine, tu nu visezi ca mine.

Primesc doar priviri aberante din partea prietenilor. A devenit atât de obișnuit. Simt o luptă în interiorul meu. Nu știu de fapt ce se află acolo, dar mă simt în pragul unei nebunii și nici nu știu în ce direcție să o apuc. Chiar dacă muncesc din greu să ajung undeva, mă simt rătăcită, derutată. Am impresia că fac totul corect ca mai apoi să-mi dau seama că greșesc. În ciuda faptului că nu se înțelege măsura binelui și a răului, capacitatea vieții colective și individuale, forța profundului adevăr și forța minciunii, vei trăi mereu o viață absentată de tăcere.

Simt în mine două părți care întrețin un război. Partea albă și partea neagră. Partea albă este bună, blândă, inocentă și îndrăgostită. Acolo trăiesc în pace și privesc doar lucrurile senine. Partea pozitivă mă face puternică datorită faptului că înțeleg de ce sunt capabilă. Partea neagră este total diferită, complicată și străină: sunt agitată, mânioasă, nemulțumită, invidioasă și fricoasă. Până și cel mai mic lucru mă face să plâng. Lupt cu toată lumea fără nici un motiv. Nu pot gândi curat, pentru că foamea de a avea mai mult mă copleșește. Caut ceartă peste tot și îmi este frică să mai cred în cineva.

Acolo unde se termină totul e un nou început.

Autor: 
Liliana LUCHIȚA
Varsta: 
16
Bardar, Ialoveni