Mihaela BURLAC (Cobani, Glodeni). Se evidențiază Am descoperit.

Elena PORUBIN, cl. a IX-a (Holercani, Dubăsari). Ideea este interesantă, dar realizarea lasă de dorit. Am păstrat primele opt rînduri.

Nelea COGÎLNICEAN (Bălți). Lucrările sînt într-o stare de fierbere, de decantare. Cu luminișuri reușite.

Liliana LUCHIȚA, cl. a VIII-a (Bardar, Ialoveni). Distanțîndu-te, cel puțin în timp, de tristul eveniment, înaintezi în materie de expresie artistică, dar și de profunzime a mesajului. E adevărat că uneori fraza e la limita ermetismului.

Daniela LUCHIȚA, cl. a IX-a (Bardar, Ialoveni). Cursiv, ingenios.

Marinela LUPUȘOR (Cobani, Glodeni). Vorbești despre cărți ca despre niște ființe dragi. Felicitări!

Andreea GANGAN, cl. a VII-a (Răzeni, Ialoveni). Abordezi tema ecologiei, dar nu sec și descriptiv cum se întîmplă de obicei. Emoțiile și plasticitatea discursului ne duc cu gîndul la Emil Gîrleanu.

Lucia JALBĂ, cl. a VIII-a (Răzeni, Ialoveni). Inspirat despre iarnă. Așteptăm și alte eseuri.

E. M. (Hîncești). Nu e bine să-ți pui semnătura sub texte care nu-ți aparțin. Acesta e un furt. Atît doar că... intelectual. Adică plagiat.

Aproape de linia publicabilității sînt Aurel DAVID, 14 ani (Bardar, Ialoveni), Luminița FOCȘA, cl. a VIII-a (Delacău, Anenii Noi), Mihaela BORCOI, cl. a XI-a (Cobani, Glodeni), Mădălina BURLAC, cl. a VII-a (Cobani, Glodeni), Nicoleta MORARI, cl. a VIII-a (Pașcani, Criuleni), Cristina-Georgiana CĂTANĂ (Zgurița, Drochia), Livia TOFILAT (Stolniceni, Hîncești).

Nu numim autorii cu lucrări ocazionale sau modeste, totodată, sfătuindu-i să insiste și să revină.

Vă dorește inspirație și succes

                                                                                                                                                                                                                                                                       Leo BORDEIANU

Din păcate, în ultimul timp, depistăm „autori” cu texte „împrumutate”, adică scrise de alte persoane, dar prezentate drept lucrări proprii. Acest fapt este regretabil, cu atît mai mult cu cît este vorba de începutul creației. Căci se știe că ceea ce este construit pe nisip (fără un fundament solid), pe minciună, furt nu durează. Iar „faima” de moment nu se poate compara cu succesul binemeritat în literatură ca și în orice domeniu artistic.

Atenționăm corespondenții care ne trimit lucrări în formă electronică asupra necesității scrierii cu semne diacritice pentru a evita greșelile din text și chiar din numele autorului.

L. B.