Maria GUŢU, cl. a XII-a (Glodeni). Se conturează un univers poetic propriu, cu temele, reperele şi simbolurile lui. Mai există încă o anumită ezitare în faţa cuvîntului, pe care sperăm că o vei depăşi. Succes!

Natalia POCIUMBAN, cl. a XII-a (Cobani, Glodeni). Poezia despre bunici, într-un fel, e antologică. Şi ese-urile sînt scrise dintr-o răsuflare. Inspirată.

Maria Cătălina BUBOC, 18 ani (Bucureşti). Felicitări pentru darul de a scrie, de a contura şi a trata temele pe care ţi le propui în eseuri dezinvolt, convingător, sigur. Proza de proporţie, de asemenea, emană naturaleţe, prospeţime şi beneficiază de un limbaj elevat.

Vlad BADRAJAN, cl. a XII-a (Liceul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova). Din plicul gros am ales Visele şi Primul sărut. În rest ne-am ciocnit de intenţii bune, dar şi de locuri comune, confuzii, inconsecvenţe. Pe viitor, credem că dialogul nostru ar fi mai eficient, dacă ne-ai trimite cîte cinci-şapte poezii alese riguros şi nu toate textele pe care le scrii.

Cătălina ISAC, cl. a VIII-a (Orhei). Mai reuşite sînt poeziile dedicate mamei.

Mădălina BURLAC, cl. a VII-a (Cobani, Glodeni). Rezistă doar poezia Noaptea. În celelalte texte reuşeşti să punctezi una sau cîteva teze, însă nu le valorifici îndeajuns sau luneci în detalii nesemnificative ori hăţişuri verbale.

Olesea PANCHIV, cl. a VIII-a (Cimişlia). Dincolo de unele uşoare stîngăcii, poemul este oarecum surprinzător prin optica sa şi prin detaliile invocate pentru redarea mesajului. Aşteptăm şi alte lucrări.

Elena MUREA, cl. a IX-a (Cuhureştii de Jos, Floreşti). Numai eseul. Povestirea are un subiect care intrigă, dar realizarea ei lasă de dorit.

Paula CHIRIAC, cl. a XII-a (Şuri, Drochia). Ne provoci să inaugurăm rubrica maximelor. O facem cu plăcere.

Interesante sînt şi lucrările trimise de Marinela LUPUŞOR (Cobani, Glodeni), Maria VRABII, cl. a XII-a (Văsieni, Ialoveni), Iana CAZACU, cl. a IX-a (Brăviceni, Orhei), Corina SAVCA, cl. a IX-a (Corlăteni, Rîşcani), Cristian ARION, cl. a VIII-a (Sudarca, Donduşeni) şi Daniela BOŢAN (Bravicea, Călăraşi).

Nu enumerăm autorii cu lucrări ocazionale sau modeste, totodată, sfătuindu-i să insiste şi să revină.

Vă doreşte inspiraţie şi succes

Autor: 
Leo BORDEIANU